Знайсці
15.07.2023 / 23:4011РусŁacБел

«Мой боль — адсутнасць вішнёвага піражка». Беларусы рассмакавалі, чым адрозніваюцца «Макдональдсы» ў розных краінах

У лістападзе мінулага года «Макдональдс» пакінуў Беларусь. Яго месца заняла сетка Mak.by. А выданню CityDog.io стала цікава, як беларусы, якія жывуць у розных краінах, ацэньваюць мясцовыя рэстараны папулярнай сеткі і якія культурныя асаблівасці там ёсць.

Фота: vecteezy.com

ЗША: адзін з найгоршых «Макдональдсаў» у свеце

Глеб, 21 год, студэнт:

«Калі ў нас у Беларусі «Макдональдс» лічыцца чымсьці гурманскім, то ў ЗША ўсё наадварот. Гэта самы танны і нясмачны фаст-фуд з усіх, што там ёсць. Мясцовыя наогул ніколі не ходзяць. Яны хутчэй пойдуць у Chick Fil A, Cane's або In-n-out — больш годныя і прыстойныя ўстановы.

У амерыканскім «Макдональдсе» ёсць свая фішка — зачыняцца каля дзявятай вечара. Акенца drive through працуе крыху даўжэй — да дзясятай вечара. І тут цябе наогул не абслужаць, калі ты ў позні час захочаш замовіць праз гэты сэрвіс без машыны. Цябе, хутчэй за ўсё, проста пашлюць: тут вельмі распаўсюджана злачыннасць, і менеджары асцерагаюцца за бяспеку сваіх работнікаў у цёмны час сутак. «Мак» асабліва старанна прытрымліваецца гэтага правіла, таму што кантынгент, які сюды ходзіць, вельмі неадназначны. Звычайна тут харчуюцца людзі з нізкім узроўнем даходу або нават бяздомныя.

Што тычыцца ежы ў амерыканскім «Макдональдсе», то нічога асаблівага ў ёй няма: булка сухая, а на бульбе звычайна занадта шмат солі. У меню няма практычна ніякіх цікавых пазіцый, як у нас. На мой погляд, у Беларусі [быў] нашмат большы выбар, ёсць нейкія цікавыя варыянты, напрыклад: розны смак піражкоў ці ліманаду. У ЗША ж «Макдональдс» абсалютна стандартны і нясмачны».

Францыя: хрумсткі хлеб замест звыклых булак у бургеры

Кірыл, 28 гадоў, айцішнік:

«Памятаю, калі ўпершыню трапіў у французскі «Макдональдс», то адразу ў вочы кінуліся адрозненні мясцовых бургераў ад беларускіх. Тут ёсць і звыклыя нам бургеры з класічнай булачкай, але значна смачнейшы той, які зроблены з чыябаты.

Састаў у такім бургеры абсалютна звычайны: пасярэдзіне стэйк і кетчуп. Але французская выпечка робіць усё нашмат смачнейшым. У Беларусі не памятаю, каб рабілі нешта падобнае.

Цана, у прынцыпе, стандартная: нешта каля двух еўра за бургер. Больш ніякіх адрозненняў ад нашага «Мака» не заўважыў».

Польшча: няма сырнага соусу і вішнёвага піражка

Юля, 21 год, студэнтка:

«Мой боль у польскім «Маку» — адсутнасць сырнага соусу і вішнёвага піражка. У Мінску ўвесь час брала іх, а ў Польшчы такой опцыі проста няма.

Затое ў польскім «Макдональдсе» ў халодны перыяд заўсёды з'яўляюцца асаблівыя бургеры. Называюцца яны drwal. Яны складаюцца з булачкі з сырам зверху, катлеты з сыру і журавінавага соусу. Усё разам гэта страшэнна смачна. Не памятаю, каб у беларускім «Маку» рабілі нешта падобнае.

З нацыянальных асаблівасцяў у меню заўважыла бургер з радыскай, рукалай і нейкім узбітым сырам. Выглядае супер па-польску, на мой погляд. Чамусьці думаю, што калі б такі бургер выпусцілі ў Беларусі, то ён зусім не карыстаўся б папулярнасцю, а тут бяруць.

Не ведаю, як у іншых краінах Еўропы, але ў польскім «Макдональдсе» ёсць смятанны соус. На смак ён чымсьці нагадвае сметанковую пасту».

Кіпр: дарагія сухія салаты і пастаянны ажыятаж на марожанае

Аляксей, 25 гадоў, вэб-дызайнер:

«Кіпр у прынцыпе аверпрайснутае месца проста пасярод Міжземнага мора. Мясцовы «Макдональдс» цалкам сабе добра адпавядае гэтаму статусу. Там рэальна ўсё вельмі дорага: нейкі тыповы набор з бургера, бульбы і колы каштаваў дзесьці каля дзевяці еўра, што, на мой погляд, занадта пераацэнена.

На смак усё звычайнае, а з прапаноў таксама нічога асаблівага няма. Адзінае, на выбар вельмі шмат салатаў. Праўда, усе яны жудасна сухія і нясмачныя. Ад салаты там літаральна адно слова: накідалі зеляніны і памідораў.

Яшчэ шмат рыбных катлет, але я не ведаю, усюды так ці толькі на Кіпры. Звярнуў увагу, што чамусьці ніколі не было «Макфлуры». Ён быў у меню, але купіць яго было немагчыма. Можа быць, яго хутка раскуплялі, таму што ўвесь час вельмі горача, але я не ўпэўнены».

Чытайце таксама:

Барсетка з пачка ад чыпсаў і касметычка з пластыкавых пакетаў: як мінчук стварыў экалагічны стрытстайл-брэнд

«Кіраўнік. Харчуюся ў офісе». Як айцішнікі трацяць мізэр — і на што збіраюць

Nashaniva.com

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй
ананімна і канфідэнцыйна?

Клас
9
Панылы сорам
4
Ха-ха
6
Ого
3
Сумна
1
Абуральна
7
0
Одуванчик/адказаць/
16.07.2023
Ганьба канешне, Кушай крапиву и желуди,в чем проблема?
8
Максим Дизайнер/адказаць/
16.07.2023
Больные на голову люди. Не было здесь никогда культуры питания и отдыха и не будет. В Москве цены в кафе на 30%-50% ниже, а зарплаты на 530% выше. Про сервис вообще молчу. На эти колхозные плов и блины по цене кило курицы без слез не взглянуть.
18.07.2023
Правдоруб , яны хацелі напісаць пра вішнёвы варэнік або вішнёвы пяльмень, але ШІ знайшоў ім толькі пра піражкі
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
ПНАЎСРЧЦПТСБНД
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031